Belize: Slováka Karola M. prepustil súd po kaucii na slobodu

18.08.2012 Celý región

Belmopan 18. augusta (TASR) - Slováka Karola M. prepustil belizský súd v noci nadnes na slobodu. Stalo sa tak na kauciu 10.000 dolárov (8100 eur) s podmienkou, že musí odovzdať všetky svoje cestovné dokumenty a musí sa hlásiť na policajnej stanici v San Pedre každý piatok až do ukončenia procesu. Najbližšie sa má postaviť pred sudcu v hlavnom meste Belmopan už v pondelok 20. augusta. Informoval o tom dnes internetový server 7NewsBelize.com.

Karola M. (42), hľadaného na Slovensku pre sériu vrážd, zadržali ešte 11. júla v meste San Pedro v Belize na základe zatykača Interpolu, ale 10. augusta belizský sudca Oswell Legall nariadil jeho prepustenie z väzby na základe toho, že jeho zadržiavanie bolo protizákonné. Vzápätí ho však opäť zadržali a obvinili zo zavádzania úradov a porušenia prisťahovaleckých zákonov.

Karol M. je na Slovensku obvinený zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. Polícia Karola M. a ďalšie štyri v slovenskom podsvetí známe osoby nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho a podozrieva ho aj z účasti na ďalšej vražde.

Zdroj: 7NewsBelize.com
 

Vyberte región